Artiklar om: Klienthantering
Denna artikel finns också på:

Visa och redigera klientprofil

I klientens profil kan du uppdatera klientuppgifter, godkänna samtycke, verifiera identitet, lägga till anhörig, skicka en länk till videosamtal och skapa viktiga anteckningar.


📍 Var hittar du detta: Klienter → välj en klient → fliken Profil


✅ Det här kan du göra


  • Uppdatera en klients personuppgifter
  • Godkänna eller ta bort en klients samtycke till behandling av personuppgifter
  • Verifiera eller ta bort en klients identitet
  • Lägga till uppgifter om anhörig
  • Skicka en länk till videosamtal via SMS eller mejl
  • Lägga till, visa, redigera eller ta bort en viktig anteckning


✏️ Uppdatera klientens uppgifter


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Redigera.


Client's Profile


  1. En popup-ruta visas — uppdatera relevanta personuppgifter (e-post, mobil, adress med mera).
  2. Klicka på Skicka för att spara.


Update Client


✅ Godkänn klientens samtycke


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Ej godkänt på klientens sida.


Not Approved button


  1. Klicka på Godkänn samtycke för att godkänna.
  • Knappen blir grön och visar Godkänt med datumet för godkännandet.
  1. (valfritt) Klicka på Skicka samtyckesmejl till klient för att mejla samtycket till klienten.


Personal Data Policy


❌ Ta bort klientens samtycke


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Godkänt på klientens sida.


Approved button


  1. Klicka på Ta bort samtycke.
  • Knappen blir röd och visar Ej godkänt.


Personal Data Policy


🪪 Verifiera en klients identitet


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Ej verifierad på klientens sida.


Not Verified button


  1. Välj klientens identifiering.
  2. Klicka på Skicka.
  • Knappen blir grön och visar Verifierad.


Verified


❌ Ta bort klientens verifiering


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Verifierad på klientens sida.


Verified button


  1. Avmarkera klientens identifiering.
  2. Klicka på Skicka.
  • Knappen blir röd och visar Ej verifierad.


👨‍👩‍👦 Lägg till anhörig


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Anhörig på klientens sida.


Next of Kin button


  1. Fyll i de uppgifter om anhörig som krävs.
  2. Klicka på Skicka.
  • Knappen blir grön och visar Anhörig.


Next of Kin button


Client Next of Kin


📹 Skicka en länk till videosamtal


Via SMS


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Videosamtal på klientens sida.


Video Call button


  1. Klicka på fliken SMS i popup-rutan.
  2. (valfritt) Välj ett frågeformulär, en samtyckesblankett eller en fil i rullgardinsmenyn.
  3. (valfritt) Välj en mall och skriv ett meddelande.
  4. Kryssa i Bifoga länk till videosamtal — länken läggs till i meddelandet automatiskt.
  5. Klicka på Skicka.


Send SMS including Video Call


Via mejl


  1. Klicka på knappen Videosamtal på klientens sida.
  2. Klicka på fliken Mejl i popup-rutan.
  3. (valfritt) Välj ett frågeformulär, en samtyckesblankett eller en fil, välj en mall och skriv ett meddelande.
  4. Kryssa i Bifoga länk till videosamtal.
  5. (valfritt) Klicka på Välj fil för att ladda upp en bilaga.
  6. Klicka på Skicka.


Vide Call button


Send Email including Video Call


📌 Lägg till en viktig anteckning


  1. Klicka på menyn Klienter.
  2. Klicka på klienten i listan.
  3. Klicka på knappen Viktig anteckning på klientens sida.


Important Note button


  1. Skriv anteckningen i fältet Detaljer.
  2. Klicka på Skicka.
  • Knappen blir grön och visar Viktig anteckning.


Important Note button


Add Important Note


👁️ Visa, redigera eller ta bort en viktig anteckning


  1. Gå till avsnittet Viktig anteckning på klientens profil.
  2. Klicka på öga-ikonen för att visa anteckningen.
  3. Klicka på Redigera-ikonen för att ändra anteckningen.
  4. Klicka på Ta bort-ikonen för att ta bort anteckningen.
  • Knappen blir lila efter borttagning.


Important Note


ℹ️ Du kan sätta en klient som aktiv eller inaktiv, men du kan inte ta bort en klient ur journalerna


💡 För att skicka meddelanden eller frågeformulär till klienten, se Skicka meddelanden, frågeformulär, samtycken eller filer till klienter.

Uppdaterad den: 07/08/2026

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!